Termelési Vezető állásajánlat: várólista van

 

Kedves Érdeklődő, Munkahely kereső!

 

A Termelés Vezető állás - hosszas keresés és alapos válogatás, tesztelés után be lett töltve. Az új kollégánkat a várólistáról hívtuk be interjúra és választottuk ki, munkakörébe már rövid idő alatt belenőtt és teljes értékű Termelés Vezető lett.

 

A munkakör hirdetését ezért inaktívvá tesszük.


Erre a munkakörre jelentkezéseket továbbra is fogadunk, de a jelöltek egy várólistára kerülnek, ahonnan egy további termelés bővítés esetén kerülhetnek interjúra, majd alkalmazásba, Főmérnök (Inginer Sef), Részlegvezető (Sef Sectie) vagy más beosztásban.

 

Itt következnek tehát a játékszabályok, a szükséges információk és a követendő utasítások:

 

1) Az álláshirdetésre csak és kizárólag e-mailben kell jelentkezni. Az e-mail címében legyen benne a jelentkező neve és a megpályázott állás neve (ez esetben Termelés vezető). Ha más munkakör érdekli, nézze meg hogy van-e más meghirdetve – a weblapunk másik oldalain. Minden ebben a témában beérkező e-mailre válaszolunk, akkor is, ha valami ok miatt nem lett kiválasztva interjúra – tehát a következő napokban figyelje a postaládáját. Látni fogja, hogy kommunikációban is másak, jobbak vagyunk!

2) Az e-mail levelének első bekezdésében írja le hogy milyen újságban, melyik weblapon, hirdetési fórumon, hol látta meg a fent említett álláshirdetésünket. Számunkra ez fontos információ, ugyanis mérjük a hirdetéseink hatékonyságát. Ha több helyen is látta – írja le azt is, de az első hely ahol meglátta, azt leírni a legfontosabb. Ugyanakkor ebből látni fogjuk, hogy egyáltalán elolvasta a kérésünk vagy sem. Ha ezt elfelejti leírni, ebből azt fogjuk érteni, hogy nem olvasta el a részletes munkakör leírást – tehát azt sem tudja, hogy pontosan milyen munkára keresünk munkatársakat.

3) Ki vagyunk mi? 

1994 óta bejegyzett, kötélgyártással és forgalmazással foglalkozó cégünk Csíkszeredában 1996-ben kezdte meg termelését amerikai gépekkel. Horgolással készítjük a köteleket már a 1996-tól, azóta még kétszer bővült az amerikai gyártmányú gépeink száma. Sorra kinőttük a termelő csarnokokat, így találtuk a jelenlegi telephelyet Csíkdelnén, ahol 1998 óta dolgozunk. 2005-ben bővítettük a gépparkot spanyol kötélhorgoló gépekkel, nem sokkal ez után az irodát is Csíkdelnére költöztettük. 2007-ben kínai zsinór-horgoló gépeket vettünk, aztán 2015 tavaszán teljesen más módszerrel működő fonatoló gépeket vettünk, amelyekkel egy különálló zsinór-fonatoló részleget indítottunk.

Országos szinten több mint száz üzletet és egy pár nagy üzletláncot látunk el kötéltermékekkel, ez mellett sok száz direkt felhasználó használja fel termékeinket saját termelésében. Szándékunk az, hogy a Gordius-nál megtalálható legyen minden, ami kötél. Ennek érdekében a Gordius márkanév alatt a zsinór- és kötéltermékek egyre nagyobb skáláját gyártjuk – ez mellett a legjobb gyártóktól beszerezzük és forgalmazzuk a többi spárga, zsinór és kötél termékeket. Termékskálánk pár ezer típusú terméket ölel fel több termékcsoporton belül: zsinórok, kötelek, hálók, szalagok, stb.

A kezdeti 2-3 személyes kis cégből 2008 végére fokozatosan 36 személyre bővült a létszám. A gazdasági visszaesés klienseinken keresztül minket is elért, ekkor egészen 18-ra csökkent a személyzet. Az utóbbi években az egyre gazdaságosabb működtetés már kevesebb személyzetet igényelt, de a növekvő eladás hatására megint növekedni kezdtünk személyzet szempontjából is, így 2015 nyarán (az elindulás után 20 évvel) már megint 26-an dolgoztunk a Gordius kötélgyárban.

Ha a weblapot böngészi, nagyon sok hasznos információt talál a cégünkről, termékeinkről. Az interjúk és az ismerkedés alatt nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy ne csak mi informálódjunk leendő munkatársunkról, hanem a jelöltek is részletekbe menően lássák és megismerjék leendő munkakörüket, munkahelyüket. Hasznos információkat talál a weblapon - szóltunk idejében!

4) A munkakör, amelyre munkatársakat keresünk: a weblapon is látható technikai termékek (zsinórok és kötelek) gyártására szakosodott termelés irányítása,

- az elmúlt 17 év alatt fokozatosan kialakult és áramvonalasra csiszolódott termelési vonal felügyelete,

- a termelő személyzet koordinálása, a napi munka beosztása, a termelési munkák követése,

- géppark karbantartásának felülvigyázása, újítások és fejlesztések lefolytatása

- raktározási munkák és spediciós munka felügyelete,

- a teljes termelési munkafolyamat áttekintése és vezetése, folyamatos tovább csiszolása.

Az interjúk alatt konkrétan elmondjuk és megmutatjuk a teendőket, akkor is lehet majd kérdezni.

5) A munkakör betöltésére megfelelő munkatárs:

Szeret csapatban dolgozni, jól kommunikál – kollégáival, kliensekkel, idegenekkel, bárkivel.

Üzleti kommunikációs szinten ír és beszél - magyarul és románul egyaránt.

Kedveli a kihívásokat, nem ijed meg a nehezebb feladatoktól sem, örvend neki, ha valami jól sikerül.

Tud prioritásokban gondolkozni, józan paraszti ész szerint dönteni, szeret és mer gondolkozni és újítani.

Szeret és tud csapatban dolgozni, tudja, hogy csapatban többet el lehet érni, mint külön, egyénenként.

Felhasználói szinten használ számítógépet – Word, Excel, internet, könnyedén kezeli a számítógépet.

Előny, ha dolgozott ügyviteli szoftware felhasználásával, ha termelés adminisztrálásban van gyakorlata.

Előnyt jelent, de nem kötelező, ha ismer egy idegen nyelvet (főleg az angol lenne hasznos).

Szintén előnyt jelent, ha már dolgozott hasonló munkakörben, ha már van termelés vezetési gyakorlata.

 

6) A munkavégzés körülményei:

A cég Csíkszereda mellett 1O percnyire, csendes környezetben működik, egy helyen van termelés, értékesítés, raktár és adminisztráció, minden ide tartozó tevékenység. Csíkszereda és a gyár között a cég kisbusza oldja meg a közlekedést, egy nap ötször hozza és viszi az alkalmazottakat. A gyár két vagy három váltásban dolgozik – a termelés vezető egy váltásban dolgozik reggel 8-tól délután 16-ig, az iroda programja szerint, csak indokolt esetben jön ki délután vagy éjszaka ellenőrzésbe (ami csak nagyon ritkán szükséges).

Az eredményes munkavégzéshez biztosított minden szükséges feltétel: saját iroda a termelés közelében, mobil telefon, számítógép, cégre fejlesztett ügyviteli software, internet kapcsolat - és a lista az igények és a szükségesség szerint folyton bővül.

7) Ajánlatunk:

A cégnél teljesítmény arányos bérezést alkalmazunk. Van nálunk kajabon, karácsonyi pénz meg báránypénz, de azért is teljesíteni kell – ez is része a teljesítményarányos bérezési rendszernek.

Ha csak egy nyugis fix fizetésre vágysz, ha egy bársonyszék a vágyad, nálunk nem jó helyen jársz. Ez már nem az a világ, hogy el lehet üldögélni egy íróasztalnál és úgy csinálsz, mintha hevesen dolgoznál, valahányszor a főnök arra jár. Ha viszont érzéked van hozzá, hajlandó vagy gondolkozni és dolgozni azért, hogy munkádban jó eredményeket érj el, akkor a fizetésed is ennek arányában növekedik.

Tehát tudd, hogy nem azért fizetünk, mert minden nap bejössz munkába, nem is azért mert itt 8 órát dolgozol. Munkád eredményeit mérni fogod (te magad), ezeket az eredményeket együtt fogjuk kiértékelni, és látni fogod, látni fogjuk, hogy mennyire volt eredményes az előző hónapod, az előző heted, akár a tegnapi napod. Követhető, pártatlan, egyszerűen mérhető és kiértékelhető lesz a munkád, te magad fogod leghamarabb látni azt, hogy mennyire haladtál – a múlt hónapban, a múlt héten, tegnap és ma. Eredményeid arányában lesz a fizetésed, és ebben az a jó, hogy nincs felső határ.

8) Ha mindezt elolvastad, akkor már el tudod dönteni, hogy egyrészt számodra megfelelő és teljesíthető az amit kérünk vagy sem, másrészt hogy a cégünk szempontjai szerint nagy valószínűséggel megfelelsz vagy sem az elvárásoknak. A kötelező feltételeket nem saját szórakozásunkra tettük be, azokra a munkádban valóban szükség van, ha nem kellene, nem kérnénk. Ha ezeket a minimális előírásokat teljesíted, csak akkor jelentkezz.

Ha úgy érzed, hogy ez eddig mind rólad szól - Kövesd az alábbi utasításokat:

9) Aktualizáld az önéletrajzod a legfrissebb információkkal. Érthető kell legyen, hogy most éppen dolgozol vagy sem. Légy tömör, de ne hagyj ki fontos információkat - pl. ne maradjon említés nélkül az a 2 év, amikor külföldön dolgoztál – mert lehet, hogy pont akkor tanultál számunkra fontos dolgokat. Nem az számít, hogy munkakönyvvel vagy az nélkül dolgoztál – az fontos hogy mit dolgoztál, mit tanultál meg abban a munkakörben, és milyen eredményeket értél el a munkádban. Tehetsz bele kis méretű fényképet is. Részletes szakmai önéletrajzot várunk – elsősorban a témához kapcsolódó munkakörök, tanulmányok, eredmények legyenek kiemelve, részletezve.

10) Ezt az önéletrajzodat – Word vagy PDF csatolás formájában – egy e-mailben fogod elküldeni nekünk. Ennek az elektronikus levélnek már tudod, hogy lesz az első bekezdése – ha ezt elfelejted, hibajelzés jön vissza! Az elektronikus levél szövegében írd le azt, hogy miért szeretnél nálunk dolgozni, miért gondolod, hogy – az amúgy önéletrajzodban leírt – tulajdonságaid, tapasztalataid hasznosak lesznek a cégünk számára, miért érzed úgy, hogy nálunk jó eredményeket tudsz majd elérni a cég érdekében és saját érdekedben, és miben látod azt, hogy ezzel közelebb kerülsz majd céljaid eléréséhez (motivációs levél - Cover Letter – mond ez valamit?). NE használd a copy-paste-et! Te írd le a saját szavaiddal, saját magadról írj és nekünk írd – a sablonok hamar lebuktatnak!

11) Postázd a levelet a hirdetésben megadott e-mail címre. Nagyon hamar megkapjuk és a beérkezett levelek számának függvényében igyekszünk hamar el is olvasni. Ez lehet egy-két nap, de lehet 5 nap is. Legtöbb 1O napon belül igyekszünk válaszolni rá. Ha kiegészítést kérünk, akkor csak a szükséges adatokat kell elküldeni, nem szükséges mindent újraírni. Ha két héten belül nem érkezett válasz, akkor arra kérlek, hívj telefonon, mert valami hiba történt, valami okból nem kaptuk meg a leveled. 

12) Lehetséges, hogy telefonon fogunk felhívni. Ennek oka legtöbbször az, hogy hiányos volt az önéletrajzod, olyan adatok hiányoztak, amelyek nélkül nem tudtuk eldönteni, hogy behívjunk interjúra, vagy sem. Lehet, hogy téged szeretnénk megkímélni egy fölösleges járkálástól, mindkettőnket az eredménytelen időtöltéstől. Ez a beszélgetés lehet, hogy az állásinterjú része lesz – és lehet, hogy lesz folytatása, de lehet, hogy ezzel a beszélgetéssel lezárjuk az interjút, ha nem találkoznak a szándékaink.

13) Ha azt a választ kapod e-mailban, vagy telefonban, hogy az önéletrajzod (és az esetleg kért kiegészítések) alapján szeretnénk meghívni egy első személyes beszélgetésre, akkor kövesd a levélben leírtakat, hogy hol és mikor kell jelentkezz.

Mindenképp arra kérlek, jelezz vissza, hogy tudsz vagy sem jelentkezni interjúra a megadott időpontban, esetleg ha már időponton tudsz csak eljönni – és azt is, hogy mennyi időd lesz az első alkalommal az interjúra és az esetleges cégismertetőre, próbamunkára, oktatásra.

A további lépések sorrendjét már ez első személyes beszélgetés függvényében közösen határozzuk meg. A második találkozóra már játszóruhában (munkás ruhában) gyere, mert a kezdeti beszélgetéseket a gyakorlati dolgok követik, dolgozni fogunk a raktárban, a csomagolásban, a termelésben, ahol olajos lehet az ujjad. Sok időt és energiát fektetünk abba, hogy tanítsunk és segítsünk beilleszkedni, csak annyit várunk el cserébe, hogy önmagadat hozd. Több lépéses interjúra, próbamunkára, oktatásokra számíts – nekünk is fontos, akárcsak neked, hogy a megfelelő helyre a megfelelő személyt találjuk meg.

Annak reményében, hogy hamarosan személyesen is találkozunk, ismeretlenül is üdvözöllek

 

 

 

 

 

 

 

Mandel Zoltán

A Gordius cég ügyvezető igazgatója

cart